Home > Lancering Robins wereld

25 nov 2019

Lancering Robins wereld

Woensdag 20 november werd de eerste versie van Robins Wereld gelanceerd door ’s Heeren Loo en software-ontwikkelpartner Mediaheads. Dit gebeurde tijdens een inspiratiemiddag over hoe je leerlingen kunt stimuleren om te leren leren. Voor medewerkers van orthopedisch kinderdagcentra, het ZML-onderwijs en andere geïnteresseerden.

Er waren presentaties van neuropsycholoog Gert-Jan de Haas over het belang van de executieve functies voor het leren. Chamin Hardeman van Mediaheads en Marja Eding van ’s Heeren Loo vertelden over serious gaming in het speciaal onderwijs. Zij ontwikkelden samen de educatieve game Robins Wereld. Op de belevingsgerichte markt maakt de bezoekers kennis met technologische innovaties rondom leren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Als kers op de taart zag het prototype van Robins Wereld het levenslicht. En de ruim 130 bezoekers waren hier getuige van.

De AFAS foundation maakt Robins Wereld mogelijk Dankzij een gift van de AFAS foundation was het mogelijk om deze eerste versie van de game te ontwikkelen, te testen, onderzoeken en beschikbaar te stellen voor de hele VG-sector.
Lees ook het persbericht lancering Robins Wereld

Bekijk hieronder de foto’s

#foogallery-gallery-215093 .fg-image { width: 265px; } #foogallery-gallery-215093_1 .fg-image { width: 265px; }