Home > Doe mee

Doe mee: speel deze educatieve game voor kinderen met een verstandelijke beperking

Ben je nieuwsgierig naar Robins Wereld? Dan heb je nu de kans om deze educatieve game uit te proberen. Robins Wereld is de eerste educatieve game voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Door de game trainen kinderen hun vaardigheden om te leren leren. En minstens zo belangrijk .. door Robins Wereld krijgen kinderen met een verstandelijke beperking nu net als andere kinderen de kans om ook een game spelen en mee te doen.
 

Zes games zijn beschikbaar en .. we maken er meer.

Inmiddels zijn er al zes games beschikbaar die kinderen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking onder begeleiding kunnen spelen. ‘Achter de schermen’ wordt druk gewerkt aan het verbeteren van de game en worden er ook nieuwe games gemaakt. Chamin Hardeman vertelt hier meer over.

Jouw ervaring is waardevol. Doe mee!

Je kunt op dit moment sowieso 2 games downloaden om te spelen. Als je ook je ervaringen met ons wilt delen dan kun je 6 educatieve games downloaden. We vragen je dan om je ervaringen op een formulier in te vullen. Deze informatie gebruiken we om de games verder te verbeteren.

Testen, verbeteren, testen, verbeteren …

Naast ervaringen van gebruikers hebben we ook een testpanel dat de nieuwe games gaat uitproberen. Zij zijn nauw betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe games. Om te testen of de game duidelijk is, spelplezier oplevert en meer. Ook vragen we regelmatig een aantal experts op het gebied van neurowetenschap en trainingsmogelijkheden bij kinderen met een verstandelijke beperking om hun reactie. Deze input wordt ook doorvertaald naar de vormgeving en inhoudelijke ontwikkeling van de game.

Geschikt maken voor een grote groep kinderen met een verstandelijke beperking

Door de educatieve games breed te testen en ook rekening te houden met het leerniveau van het kind kunnen veel kinderen met een verstandelijke beperking Robins Wereld spelen.

 Daarom doen wij mee!

Robins Wereld wordt verder ontwikkeld voor en met medewerking van kinderen met een matige tot een ernstige verstandelijke beperking. Robins wereld is een samenwerkingsverband van ’s Heeren Loo, Mediaheads en wordt ondersteund door de AFAS FoundationLees in de blogs waarom zij meedoen aan Robins Wereld.