Home > Daarom doe ik mee: de AFAS Foundation

8 dec 2020

Daarom doe ik mee: de AFAS Foundation

Marko Filipovic is werkzaam als Bestuurslid bij AFAS Foundation & Succesmanager bij AFAS software.

Waarom doe je mee aan Robins Wereld? 

De AFAS Foundation inspireert en doet. Inspireren met projecten om het beter te doen dan e nu gebeurt. Altijd met grote gevolgen. Toen we van ’s Heeren Loo en Mediaheads de aanvraag voor ondersteuning van de ontwikkeling van Robins Wereld binnenkregen, waren we verbaasd.  Dat er nergens ter wereld zoiets innovatiefs bestaat Een game die kinderen met een verstandelijke beperking stimuleert om te leren leren.  

Het was voor ons dan ook een nobrainer om dit samen op te pakken. We vinden het prachtig dat  voor zoveel kinderen met een verstandelijke beperking in Nederland Robins Wereld beschikbaar komt en hen helpt om op een eigentijdse manier te leren leren en mee te doen. “ 

Wat vind je mooi aan Robins Wereld? 

“Ik vind het mooi dat de ontwikkeling van Robins Wereld wetenschappelijk wordt onderbouwdDan kun je pas echt meten of het ontwerp impact heeft op het leren leren. Vaak denk je dat er een behoefte is, maar hier wordt dat doorlopend getest en getoetst. Je ziet dat ook terug in hoe anders we nu in het project staan dan bij de start en hoe de game is en wordt aangepast op de behoeftes en de mogelijkheden van deze kinderen. Daarom is het zo goed dat het wetenschappelijk onderzoek erin wordt meegenomen. En natuurlijk ziet de game er super uit.”